Foto: May Tove Berg Lindås

Fine sauene våre

Villsau har lange tradisjoner i Norge, det er en hardfør sauerase som kan gå ute hele året. Vi startet med to villsauer. De skulle hjelpe oss å holde nede vegetasjonen langs elven som var ugjennomtrengelig og gjengrodd, og de gjør en imponerende jobb. De sparer oss for ufattelig mange timers jobb hver sommer. Flokken har etter hvert vokst seg større å består i dag av 14 vinterforet dyr.

 
IMG_1279.JPG
Pinnekjøtt ©KIWI.jpg

Pinnekjøtt

2017 lagde vi for første gang pinnekjøtt og fenalår fra egne sauer, eller det vil si, slakter Eide i Lillesand lagde det for oss. Det smakte utrolig godt og kommer heretter til å bli en tradisjon på gården.

saueskinn_78_621823923.jpg

saueskinn

Lammeskinn fra villsau er virkelig særegne – ingen skinn er like. Med sine lange fibre og fantastiske farger er de virkelig noe for seg selv. 

Disse kan du bestille over nett eller kjøpe hver høst på kurvmakerverkstedet.