Om "Pil i hjertet"

"Pil i hjertet kurvmakerverksted" er en del av Skudeneset Gaard. På gården dyrker vi all pilen selv, uten kjemikalier og er en av Norges største produsenter av pil. På kurvmakerverkstedet produseres mange ulike produkter i pil og andre naturmaterialer. Kurvmakerverkstedet vårt er godkjent lærebedrift å har tilknyttet to lærlinger. De små verneverdige håndverksfagene som blant annet kurvmakerfaget er en del av, er viktig å ta vare på fordi de er en del av vår kulturarv. I likhet med musikk, bilder og tekster er kunnskap om disse fagene en del av vår kulturhistorie.

Vi fremmer det ekte, ærlige og kortreiste håndverket. Kunnskap, tradisjon, stolthet!

Vi arrangerer kurs i tradisjonell kurvfletting og levende pileflett. Er dere en vennegjeng, forening, lag, bedrift som ønsker å arrangere et eget kurs, ta kontakt så "skreddersyr" vi et eget opplegg for dere.

Buntet pil © May Tove.jpeg

Pilsorter

På Skudeneset gaard dyrker vi all pilen selv og er en av Norges største produsenter av pil. Hos oss får du kjøpt ulike typer pil med hjem, eller du kan ta et oppstartskurs hos oss.

172101_192961354063249_5200617_o.jpg

tjenester

Trenger du hjelp og idéer til din egen hage? Da kan vi bidra som konsulent på timebasis. Vi kan gjøre hele jobben for deg, eller komme med ideer å hjelpe deg i gang. Vi arrangerer kurs i tradisjonell kurvfletting og levende pileflett. I tillegg har vi egne kurs til jul og påske.

Insp4.jpg

pilprosjekter

Vi har alltid mange prosjekter på gang når det gjelder pil. Her kan du se og søke litt inspirasjon til enten å ta et kurs eller lage noe fint hjemme.