Skudeneset Gaard- håndverk, natur og lidenskap i hver dråpe.
Skudeneset gaard plantet sine første 800 vinstokker i 2012, fordelt på sortene Solaris, Rondo og Cabarnet Cortis. I 2018 har antallet økt til rundt 1400 stokker, hovedsakelig Rondo og Solaris. Tre år senere i 2021 nådde vi målsettingen vår med 2000 vin-ranker. I løpet av en fireårs periode forventer vi at disse gir en årlig produksjon på ca 1500 flasker musserende Sygna vin.
Vinen produserers etter methode traditionelle, den klasiske champagne metoden, det betyr at alt fra pressing, gjæring til flaskemodning skjer hos oss, for hånd og med omsorg for hver eneste detalj.
Våre viner:
Sygna Solaris er en hvit brut musserende vin fremstilt av druen Solaris.
Sygna Rondo Rose` er en rose`brut musserende vin fremstilt av druen Rondo.
Sygna Rona er en rose`ekstra brut musserende vin fremstilt av flere druesorter.
Sygna Mjød er en tørr mjød femstilt av egen honning samt diverse druer.
På gården finner du Stallen vinbar, et sted vi ønsker folk skal senke skuldrene, smake på vinene våre og nyte atmosfæren. Her serverer vi mat laget på egne og lokale råvarer og vi tilbyr i tillegg et bredt utvalg av skandinaviske viner og øl fra eget bryggeri.
Vår filosofi:
Vi dyrker etter biodynamiske prinsipper, med respekt for naturens egene rytmer Vinen produseres uten tilsetningsstoffer med unntak av en liten mengde sulfitt for å bevare kvaliteten.
Hver flaske Sygna forteller historien om Skudeneset, været, elven og menneskene som lever her.
Vin-smaking i “stallen”
Fra Venstre Erik lindås, Jean-Baptiste Ancelot, May Tove Lindås. Foto: Brice Garcin
Dette bildet og denne artikkelen mener Helsedirektoratet er brudd på reklameforbudet i henhold til alkoholloven, vi har sladdet «hva enn?» vi delte med vår Franske venn, men har likevel valgt å ikke fjerne lenken til artikkelen som ikke handler om produksjon men først og fremst handler om klimaendringen som er grunnen til at det mulig for oss å dyrke vindruer i Norge.
Ekslusivt besøk fra Frankrike. Jean-Baptiste Ancelot fra Wine Explorers kartlegger vingårder i hele verden. Les saken her
Årsmøte Norske druedyrkere og vinskue 2018
Fra venstre: Bjørn Bergum, Danilo Costamagna, Erik Lindås, Halldis Nedrebø, Nina Viddal
(Helsedirektoratet mener at ord i denne teksten er et brudd på reklameforbudet i henhold til alkoholloven, vi må derfor sensurere ord som spennende, utsøkt og nydelig.)
I august 2018 var Skudeneset Gaard igjen vertskap for Norsk druedyrkerforenings årsmøte. Historiens andre norske vinskue gikk også av staben og Norges beste viner ble kåret. Det ble totalt levert inn 20 viner og her var mye *********. Både rød, hvit, rose og musserende dråper ble luktet og smakt. Det ble delt førsteplass, velfortjente gullmedalje gikk til Bjørn og Haldis fra Slinde i vakre Sognefjorden for deres ******* hvitvin laget på Solaris druen. Den andre gullmedaljen gikk til Joar Sættem og Wenche Hvattum fra Lærkekåsa vingård i Gvarv for den ******* rosévinen “Nordisk natt” laget på Hasanski druen.
Det er ingen tvil om at det skjer mye spennende innen Norsk vin for tiden.
Artikkel i Spenn, Næringsforeningen i Kristiansandsregionen. Les saken her
Lyst til å vite mer om druedyrking i Norge, sjekk ut Facebook siden til Norske Druedyrkere
“Vi er stolte av at vi pr august 2018 fikk innvilget tilvirkningsbevilling og er en av Norges 4 kommersielle druevin-produsenter.
Høsten 2019 satser vi på å ha vår første vin på markedet.”
Kontakt Erik: erik@skudeneset-gaard.no Tlf: +47 416 09 440