Frequently asked questions

Kontakt

Det har flere måter å komme i kontakt med oss på. 
Du kan bruke kontaktskjemaet i toppen av siden. Ring oss på 930 61 924 eller send oss e-post på post@skudeneset-gaard.no.


Forsendelser

Se Kjøpsbetingelser nederst på siden


Kan jeg hente produktene selv?

Du kan absolutt hente varen selv. Når du bestiller varene krysser du av på om du vil hente varene selv eller få dem tilsendt i posten. Når varene dine er klare for henting mottar du en e-post om utlevering. 


- Stiklinger er 25 cm lange og brukes hovedsakelig til å dyrke frem pil som igjen kan høstes år etter år.
- Vidjer er lange årsskudd fra 180 cm å oppover, disse brukes til å flette levende pileinstalasjoner som gjerder, trær, hytter og huler mm.

Hva er forskjell på stiklinger og vidjer?


Når skal man plante

Fletting med frisk pil som skal få røtter, skal foregå i månedene mars, april og mai, helst så fort telen er gått.


Oppbevar stiklingene kjølig 3-4 grader, legg dem gjerne i kjøleskapet. Du kan med fordel sette stiklingene i vann to til tre dager før planting. Ikke la plantene utvikle røtter. 

Når du planter pilen er det viktig at stiklingen stikkes riktig vei, pass på at knoppene peke oppover! Hvis en stikling brekker når man stikker den i jorden, skal den kastes – den vil ikke gro.

Den nyplantede pilen må vannes regelmessig den første sesongen, og holdes fritt for ugress. Det er en fordel å plante i jorddekke-duk, det vil spare deg for vanning og luking.

Når du mottar stiklingene


Hvis du ikke skal bruke vidjene når du mottar dem, må du passe på å ikke sette dem i direkte sollys for å unngå uttørking. Oppbevaring før bruk bør være på en kjølig, skyggefull plass, gjerne på nordsiden av huset, du kan med fordel sette pilen med "beina" i vann et par dager før planting.

Når du mottar vidjene