Skudeneset Gaard plantet i 2012 ut 800 vinstokker fordelt på sortene Solaris, Rondo og Cabarnet Cortis. I 2018 har antallet økt til ca 1400 stokker, hovedsakelig Rondo og Solaris. I 2021 nådde vi vår målsettingen med 2000 vin-stokker. I løpet av en fireårs periode forventer vi at disse gir produksjon på ca 1500 flasker musserende Sygna vin, hvert år.

Vi produserer musserende Vin etter methode traditionelle, eller Champagne metoden.

  • Sygna Solaris er en hvit brut musserende Vin fremstilt av druen Solaris.

  • Sygna Rondo Rose` er en rose`brut musserende Vin fremstilt av druen Rondo.

  • Sygna Rona er en rose`ekstra brut musserende Vin fremstilt av flere druesorter.

  • Sygna Mjød er en tørr mjød femstilt av egen honning samt diverse druer.

Hele prosessen foregår her på Skudeneset Gaard. Her finner du også Stallen Vinbar, der du kan få servert alle Vinene våre. I tillegg har vi eget kjøkken som serverer mat tuktet på egne og lokale råvarer. Vi har også et bredt utvalg i Skandinaviske viner samt lokalbrygget øl.

Vi dyrker etter biodynamiske prinsipper. Vinen fremstilles uten tilsetningsstoffer med unntak av sulfitt.


Vin-smaking i “stallen”

Fra Venstre Erik lindås, Jean-Baptiste Ancelot, May Tove Lindås. Foto: Brice Garcin

Dette bildet og denne artikkelen mener Helsedirektoratet er brudd på reklameforbudet i henhold til alkoholloven, vi har sladdet «hva enn?» vi delte med vår Franske venn, men har likevel valgt å ikke fjerne lenken til artikkelen som ikke handler om produksjon men først og fremst handler om klimaendringen som er grunnen til at det mulig for oss å dyrke vindruer i Norge.

Ekslusivt besøk fra Frankrike. Jean-Baptiste Ancelot fra Wine Explorers kartlegger vingårder i hele verden. Les saken her


Årsmøte Norske druedyrkere og vinskue 2018

I august 2018

Fra venstre: Bjørn Bergum, Danilo Costamagna, Erik Lindås, Halldis Nedrebø, Nina Viddal

(Helsedirektoratet mener at ord i denne teksten er et brudd på reklameforbudet i henhold til alkoholloven, vi må derfor sensurere ord som spennende, utsøkt og nydelig.)

I august 2018 var Skudeneset Gaard igjen vertskap for Norsk druedyrkerforenings årsmøte. Historiens andre norske vinskue gikk også av staben og Norges beste viner ble kåret. Det ble totalt levert inn 20 viner og her var mye *********. Både rød, hvit, rose og musserende dråper ble luktet og smakt. Det ble delt førsteplass, velfortjente gullmedalje gikk til Bjørn og Haldis fra Slinde i vakre Sognefjorden for deres ******* hvitvin laget på Solaris druen. Den andre gullmedaljen gikk til Joar Sættem og Wenche Hvattum fra Lærkekåsa vingård i Gvarv for den ******* rosévinen “Nordisk natt” laget på Hasanski druen.

Det er ingen tvil om at det skjer mye spennende innen Norsk vin for tiden.


Artikkel i Spenn, Næringsforeningen i Kristiansandsregionen. Les saken her


Lyst til å vite mer om druedyrking i Norge, sjekk ut Facebook siden til Norske Druedyrkere


Vi er stolte av at vi pr august 2018 fikk innvilget tilvirkningsbevilling og er en av Norges 4 kommersielle druevin-produsenter.
Høsten 2019 satser vi på å ha vår første vin på markedet.
— Erik Lindås, ansvarlig for vin-produksjonen Skudeneset Gaard

FB_IMG_1454001670691.jpg

Kontakt Erik: erik@skudeneset-gaard.no Tlf: +47 416 09 440